Rezort dopravy chce podporiť rozvoj slovenského kúpeľníctva

Ministerstvo dopravy a výstavby SR vidí veľký potenciál v rozvoji slovenského kúpeľníctva ako unikátneho produktu cestovného ruchu

Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV) plánuje zlepšiť podmienky pre podnikanie v cestovnom ruchu, špeciálnu pozornosť bude venovať podpore kúpeľníctva. „Naším cieľom je pritiahnuť na Slovensko čo najviac turistov, pričom vidíme veľký potenciál v rozvoji slovenského kúpeľníctva ako unikátneho produktu cestovného ruchu“, povedal štátny tajomník rezortu dopravy Peter Ďurček.
Počty turistov na Slovensku za uplynulé roky výrazne stúpajú, v porovnaní s rokom 2015 navštívilo jednotlivé regióny Slovenska do septembra minulého roka o takmer 19 percent turistov viac. Ministerstvo dopravy a výstavby sa chce zamerať aj na propagáciu kúpeľníctva. Oslovilo preto predstaviteľov Zväzu cestovného ruchu, aby pripravili zoznam opatrení, ktoré by rozvoju tohto segmentu cestovného ruchu mohli najviac pomôcť. Ako uviedla hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká, pripravené návrhy budú realizovať odborníci z MDV a Ministerstva financií SR.

aj;dn

Súvisiace články

Aktuálne správy