PSA Peugeot Citroën SK modernizuje logistiku za 4,5 mil. eur

Podľa zverejnených informácií sa investícia uskutoční v rámci projektu Full Kitting, čo je nový spôsob automatického toku dielov z logistiky na montážny post.

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën Slovakia investuje v najbližších dvanástich mesiacoch 4,5 milióna eur do modernizácie systému logistiky. Ako ďalej informovala v utorok trnavská automobilka, investícia sa uskutoční v rámci projektu Full Kitting. Takzvaný Full Kitting je nový spôsob automatického toku dielov z logistiky na montážny post. Podľa zverejnených informácií zvyšuje flexibilitu pri zmenách objemu výroby, rýchle prispôsobovanie mixu modelov vyrábaných v Trnave a zavádzanie nových výbav vo vyrábaných vozidlách.

„Z priestoru okraja linky odbudnú zásoby dielov, ktoré budú umiestnené vo vozíkoch, takzvaných kitoch. Tie budú vyrábané vozidlo sprevádzať pozdĺž linky, čo výrazne ušetrí pohyb operátorov pri montáži jednotlivých dielov,“ vysvetlila spoločnosť. Projekt Full Kitting sa zavádza v týchto dňoch na linke dverí, prípravou kitovacej zóny. Pokračovať bude školením personálu a paralelne bude prebiehať úprava kitovacích vozíkov a inštalácia potrebných zariadení na linke. Postupný štart prevádzky začne v apríli. „V ďalšej pripravovanej fáze sa technológia Full Kitting bude rozširovať aj na prípravu palubnej dosky na trnavskej prevádzke montáž,“ informovala

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën Slovakia vyrobila v uplynulom roku cez 255 tisíc vozidiel. Trnavské výrobné centrum tak medziročne zvýšilo objem výroby o 2,7 %. Zároveň celková technická kapacita výrobného centra bola využitá na 85 %. Automobilka v Trnave stabilne vytvára 3,5 tisíc priamych pracovných postov. Strategickú investíciu na Slovensku oznámil francúzsky koncern v januári 2003. Jej celková suma už presiahla jednu miliardu eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy