Nepchajte hlavu do piesku, radí špecialistka na pôžičky

, PR článok

Ideálne je prežiť celý život bez potreby akejkoľvek pôžičky. Faktom však je, že pôžičku či hypotéku má takmer každá tretia slovenská domácnosť. Ak už ste v situácii, že ju potrebujete, mali by ste si vybrať takú, ktorá bude najviac zodpovedať vašim potrebám a požiadavkám.

Treba si zvážiť všetky dostupné ponuky na trhu a nebáť sa pýtať na všetko, čo vás zaujíma.

Pre akú pôžičku sa rozhodnúť, aké pravidlá treba dodržať pri výbere finančnej inštitúcie z ktorej chceme pôžičku brať či na čo si dávať pozor vám v našej onile poradni prezradila Angelika Farkašová, špecialistka na úvery z Poštovej banky.

Aby ste úspešne zvládli splácanie pôžičky ponúkame už v predstihu niekoľko dobrých tipov:

1/ vec, na ktorú si beriete úver, by mala mať dlhšiu životnosť ako je splatnosť úveru

2/ nesiahajte po prvej ponuke

3/ zmluvu si pred jej podpisom poriadne preštudujte, neprehliadnite žiaden detail

4/ v prípade akéhokoľvek problému okamžite kontaktujte banku

5/ viacero úverov si konsolidujte do jedného

6/ popri splácaní úveru si vytvárajte rezervu

Rada na záver

Ak splácate viac úverov naraz alebo máte jeden nevýhodný úver, zvážte možnosť nahradiť ich novým výhodnejším úverom. Znížite si tak výšku mesačnej splátky a ušetríte na poplatkoch alebo úrokoch. Pokiaľ už máte finančné problémy a nie ste schopní splácať pôžičku, nestrkajte hlavu do piesku. Čo najrýchlejšie kontaktujte  banku alebo spoločnosť, ktorá vám pôžičku poskytla a požiadajte o pomoc. Na výber máte väčšinou odklad splátok či ich zníženie. Aby ste takejto situácii predišli, poistite si úver pre prípad platobnej neschopnosti, či už ide o dlhodobú práceneschopnosť, stratu zamestnania či iný závažný dôvod.

Súvisiace články

Aktuálne správy