Google investoval do kolektívnych pôžičiek

, Lending Club

Internetový a technologický gigant Google vstúpil do spoločnosti Lending Club, amerického lídra v kolektívnom požičiavaní. Kolektívne pôžičky tak zaznamenali ďalší prielom v svojej histórii.

Google kúpil 7 % akcií spoločnosti Lending Club za 125 miliónov USD. Pri tejto valuácii sa celková hodnota Lending Clubu dostala na úroveň 1,55 mld. USD, čo je viac ako trojnásobný nárast oproti vstupu minulého investora, ktorý sa uskutočnil len pred necelým rokom.

Do Lending Clubu už niekoľko krát v minulosti investovali viaceré prominentné spoločnosti zo sveta venture kapitálu. V predstavenstve Lending Clubu sa nachádzajú zvučné mená finančného sveta ako napríklad bývalý prezident spoločnosti Visa Hans Morris, bývalý člen predsedníctva FEDu Lawrence H. Summers alebo bývalý CEO Morgan Stanley John Mack.

“Investícia Googlu do Lending Clubu je ďalší dôkaz o veľkých zmenách, ktoré sa začali diať vo svete finančných služieb. Ide o jeden z rozhodujúcich momentov pre potvrdenie konceptu kolektívneho požičiavania, zmenu tradičného bankovníctva ako aj prepojenie finančných a informačných technológií,” povedal Peter Renton zakladateľ Lend Academy.

Na Slovensku pôsobí na poli kolektívnych pôžičiek systém Žltý melón.

 

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy