Kolektívne pôžičky majú na Slovensku za sebou prvý polrok

, PR článok

Bratislava (16. apríla 2013) - Za prvý polrok existencie prvého a doposiaľ jediného portálu kolektívneho požičiavania na Slovensku Žltý melón sa zrealizovali pôžičky v objeme takmer 320-tisíc eur. Priemerná úroková sadzba je 13,07 percenta.

 „Je to skutočne výhodnejšie pre investorov, rovnako ako aj pre tých, ktorí žiadajú o pôžičku,“ potvrdil Roman Feranec zo spoločnosti, ktorá Žltý melón prevádzkuje.

Portál funguje od októbra minulého roka a celkovo sa na ňom zaregistrovalo takmer osem tisíc ľudí, z toho pätina ako investori. V porovnaní pohlaví prevládajú muži, tvoria viac ako dve tretiny zaregistrovaných.

„Na Slovensko sme priniesli nový finančný produkt, ktorý má za cieľ poľudštiť financie a priniesť ich od veľkých inštitúcií späť k ľuďom. Úvodných šesť mesiacov hodnotíme veľmi pozitívne, záujem ľudí prekonal naše očakávania,“ doplnil Roman Feranec.

Priemerná výška jednej pôžičky je tesne nad úrovňou 2500 eur. Pri podobnom druhu požičiavania nie je vopred stanovený úrok, ten sa vždy draží. Vďaka tomu sa jednému záujemcovi podarilo získať najlacnejšiu pôžičku s úrokom len 4,6 percenta.

Prvý polrok fungovania potvrdil i správnosť nastavených hodnotiacich kritérií žiadateľov o pôžičku. „Zo všetkých pôžičiek, ktoré sa podarilo za pol roka zrealizovať cez Žltý melón, nie je žiadna pôžička zdefaultovaná a len jediná pôžička je v omeškaní viac ako jeden mesiac, čo nepredstavuje ani jedno percento z portfólia,“ reagoval Roman Feranec.

Súvisiace články

Aktuálne správy