Home Credit požičal klientom za polrok 76,3 mil. eur

Darilo sa predovšetkým kreditným kartám, prostredníctvom ktorých si klienti požičali 30 mil. eur pri náraste o 40,7 %.

Spoločnosť Home Credit Slovakia, ktorá sa zaoberá spotrebiteľským financovaním, požičala v prvom polroku svojim klientom 76,3 mil. eur pri medziročnom náraste o 24 %. Prostredníctvom kreditných kariet si klienti požičali 30 mil. eur pri raste o 40,7 %. Objem hotovostných úverov sa zvýšil o 31 %, pri financovaní ojazdených áut firma evidovala nárast o 37 %, nákup na splátky sa zvýšil o takmer 6 %.

Podľa ekonomických prognóz by aj druhá polovica roku mohla byť úspešná. „Slovenská ekonomika rastie, v porovnaní s ostatnými európskymi krajinami dosahuje výborné výsledky, darí sa priemyslu aj zahraničnému obchodu. Síce len pozvoľna, ale predsa sa znižuje aj nezamestnanosť. Vyhliadky sú teda dobré,“ povedal generálny riaditeľ Home Creditu Slovakia David Bystrzycki.

Spoločnosť Home Credit Slovakia vznikla v roku 1999. Ponúka širokú škálu úverových produktov, a to pôžičky na mieste predaja, hotovostné pôžičky, auto úvery, kreditné karty a revolvingové pôžičky. Je súčasťou Home Credit Group, ktorá pôsobí v strednej a východnej Európe a Ázii a táto skupina je zase súčasťou finančnej a investičnej skupiny PPF. V minulom roku klientom spoločnosť Home Credit Slovakia požičala 137,4 mil. eur pri medziročnom náraste o 23,8 %. Zároveň dosiahla čistý zisk 6,3 mil. eur. Medziročne tak dokázala zlepšiť svoj hospodársky výsledok o 3,9 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy