V Čadci vznikne prestavbou nájomný bytový dom

Odhadované náklady za vypracovanie projektovej dokumentácie a stavebné práce pri prestavbe nájomného bytového domu v Čadci sú 3,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

V Čadci pribudne nájomný bytový dom na sídlisku Kýčerka. Vzniknúť má za odhadované náklady 3,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Umožní to prestavba, nadstavba a prístavbou objektu bývalej materskej školy a detských jaslí na bytový dom vrátane technickej vybavenosti. Vypracovanie a dodanie projektovej dokumentácie a uskutočnenie stavebných prác má trvať osemnásť mesiacov.

Podľa verejnej súťaže, zverejnenej vo Vestníku verejného obstarávania, mesto Čadca chce projekt nájomného bytového domu financovať v kombinácii vlastných zdrojov, úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a dotácie z ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Ponuky záujemcov majú byť otvorené 31. augusta, o súťažné podklady je možné požiadať do 21. augusta. Uchádzači musia predložiť zoznam realizovaných stavebných prác, z toho najmenej päť v zmluvnej cene minimálne 3 mil. eur bez DPH.

Súvisiace články

Aktuálne správy