A.Hlina priniesol knihu o Gorile na grécku ambasádu, kde mu poďakovali za záujem

Bratislava 3. augusta (TASR) – Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (OĽaNO) odovzdal dnes na gréckom veľvyslanectve v Bratislave knihu Gorila od Toma Nicholsona. Podľa vlastných slov chce tak upozorniť na to, že funkcia Anny Bubeníkovej v komisii, ktorá pomáha Grékom splatiť dlhy, môže vyvolať vážny otras dôveryhodnosti orgánov Európskej komisie na Slovensku.
Pri štvrtkovej (2.8.) medializovanej informácií o nominovaní bývalej šéfky Fondu národného majetku do komisie pre pomoc Grécku Hlina podľa vlastných skoro spadol zo stoličky.
"Hneď som sa rozhodol priniesť na grécke veľvyslanectvo knihu Gorila, v ktorej sú niektoré skutočnosti, ktoré by mohli zaujímať ľudí v Grécku," povedal Hlina pre TASR s tým, že ani on by nebol rád, keby Slovensku pomáhal niekto, kto bol v Grécku odvolaný a visí nad ním tieň podozrenia z defraudácie verejných prostriedkov.
Na gréckom veľvyslanectve nebol ohlásený, preto predpokladal, že knihu iba odovzdá v podateľni. Po asi piatich minútach z budovy vyšiel s tým, že knihu dal pracovníkovi politickej sekcie gréckej ambasády. "Poďakoval mi za záujem a dohodli sme sa, že uskutočníme aj stretnutie s pánom veľvyslancom, ktorý je momentálne neprítomný," uviedol pre TASR Hlina.
Okrem dnešnej aktivity sa Hlina chystá o Bubeníkovej diskutovať aj priamo v sídle Európskej komisie. "V pondelok by som sa chcel stretnúť s niekým kompetentným z Európskej komisie a dať na zváženie nomináciu pani Bubeníkovej," dodal Hlina.
Komisiu, v ktorej má údajne Bubeníková pôsobiť, vytvorila Európska komisia, Európska centrálna banka a Európsky menový fond. Komisia má gréckej vláde pomáhať pri privatizáciu a splácaní dlhu. Má pomôcť s tvorbou zákonov, ale aj s vytvorením príslušných inštitúcií. Bubeníkovú mali do funkcie vybrať ešte pred vypuknutím kauzy Gorila na základe jej skúseností z pôsobenia vo Fonde národného majetku. Vo štvrtok o tom ako prvý informoval portál tvnoviny.sk.

UPOZORNENIE: TASR vydáva k správe zvukový záznam.

Súvisiace články

Aktuálne správy