Očakávanie správ z pracovného trhu USA zvýšilo cenu WTI na 87,50 USD

Bangkok 3. augusta (TASR) – Cena americkej ropy dnes v Ázii mierne vzrástla a zvrátila štvrtkový (2.8.) vývoj, keď zaznamenala prepad o 2 %. Trhy totiž obrátili pozornosť z Európskej centrálnej banky (ECB), ktorej vyhlásenia k riešeniu krízy sklamali, na dnes očakávanú správu o tvorbe pracovných miest v USA za mesiac júl.
Cena americkej ľahkej ropy WTI vzrástla na poludnie bangkockého času v rámci elektronického obchodovania na burze v New Yorku o 37 centov na 87,50 USD (70,87 eura) za barel (159 litrov). Cena ropy Brent vzrástla o 50 centov na 106,83 USD/barel.
Na záver štvrtkového obchodovania klesla cena WTI o 1,78 USD a uzatvorila na úrovni 87,13 USD/barel po tom, ako trhy sklamalo vyhlásenie prezidenta ECB Maria Draghiho. Na jeho tlačovú konferenciu sa vo veľkom čakalo, pričom trhy počítali s tým, že Draghi oznámi nové konkrétne opatrenia na pomoc krízou zasiahnutým krajinám. To sa však nestalo, keďže šéf ECB prišiel iba s ďalšími sľubmi.
Trhy teraz obrátili pozornosť na správu Washingtonu o tvorbe nových pracovných miest. Analytici odhadujú, že USA by mohli oznámiť za minulý mesiac vytvorenie 100.000 nových pracovných miest. Ak by sa prognóza naplnila, bolo by to zlepšenie oproti júnu, keď v USA vzniklo 80.000 nových pracovných miest.

Súvisiace články

Aktuálne správy