Proces rokovania o dôchodkoch posúdi ústavnoprávny výbor

vyšlo aj v DOM

BRATISLAVA 2. augusta (SITA) – Správnosť postupu pri rokovaní o zmenách v dôchodkoch a odvodoch posúdi ústavnoprávny výbor parlamentu. Poslanci totiž schválili návrh poslanca Pavla Hrušovského (KDH), ktorý ešte v utorok žiadal ústavnoprávny výbor o stanovisko, či poslanci rokujú o návrhu novely zákona o sociálnom poistení v súlade s rokovacím poriadkom Národnej rady SR. Podľa Hrušovského totiž vznikli právne pochybnosti o tom, či parlament postupuje zákonným spôsobom. Za jeho návrh hlasovalo všetkých 144 prítomných poslancov.

Ako ešte v utorok uviedol Hrušovský, zákonodarný zbor mal najprv rokovať o skrátenom legislatívnom konaní k návrhu novely zákona o sociálnom poistení a až potom malo nasledovať prvé čítanie k samotnému legislatívnemu návrhu. Namiesto toho však parlament najprv otvoril prvé čítanie a až následne začal rokovať o skrátenom konaní. „V tejto národnej rade som niečo takéto nezažil,“ povedal. Postup Smeru označil za nebezpečný precedens.

Poslanci zaradili do programu 4. schôdze aj voľbu členov Rady Slovenského pozemkového fondu, o čom budú rokovať dnes popoludní.

Súvisiace články

Aktuálne správy