Fed neoznámil nové stimuly na podporu ekonomiky

Washington 2. augusta (TASR) – Americká centrálna banka neoznámila nové stimuly na podporu ekonomiky, je však pripravená konať, keď to bude nevyhnutné.
Predstavitelia Federálneho rezervného systému (Fed) v stredu večer (1.8.) po skončení svojho dvojdňového zasadnutia oznámili, že ekonomika zaznamenala "určité spomalenie". To je zmena oproti júnovému hodnoteniu, keď Fed uviedol, že ekonomika zaznamenáva "miernu expanziu". Banka zároveň vyjadrila sklamanie nad pomalým pokrokom v oblasti znižovania nezamestnanosti. Tá dosahuje 8,2 %.
Fed však napriek tomu neoznámil nové kroky na podporu ekonomiky, oznámil iba, že bude situáciu pozorne sledovať a je pripravený hospodárstvo podporiť, keď to bude nevyhnutné.
Rozhodnutie banky sklamalo trhy, keďže mnohí ekonómovia čakali aspoň to, že oznámi predĺženie obdobia, počas ktorého bude úrokové sadzby držať na historickom minime. Fed však neurobil zmenu ani v tomto prípade a potvrdil, že sadzby ponechá na súčasnej rekordne nízkej úrovni v pásme od 0 do 0,25 % do konca roku 2014 tak, ako pôvodne plánoval.
Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Súvisiace články

Aktuálne správy