Francúzsko predalo dlhopisy za 9,9 mld. eur za nižší úrok

Paríž 21. júna (TASR) – Francúzsko dnes predalo dlhopisy v celkovej hodnote 9,9 miliardy eur, pričom opätovne zaznamenalo nižší úrok. To naznačuje rastúcu dôveru investorov vo francúzsku ekonomiku v situácii, keď juhoeurópske štáty zápasia s obrovskými finančnými problémami.
Celkovo bola dnešná aukcia pre Paríž mimoriadne úspešná. Výnos klesol pri všetkých typoch ponúkaných dlhopisov a celkový objem strednodobých dlhopisov dosiahol hornú hranicu vládou predpokladaného pásma. Francúzsko predalo strednodobé dlhopisy s lehotou splatnosti od dvoch do piatich rokov za 8,43 miliardy eur, pričom vláda počítala s predajom v objeme od 7 do 8,5 miliardy eur.
Zo spomínaných siedmich typov dlhopisov predalo Francúzsko v najväčšom objeme 5-ročné dlhopisy s fixnou úrokovou mierou, a to za 3,4 miliardy eur. Úrok dosiahol 1,43 %, zatiaľ čo v rovnakej aukcii v máji to bolo 1,72 %. Okrem toho Francúzsko predalo dlhopisy aj s 2-ročnou, 3-ročnou a 4-ročnou lehotou splatnosti, ako aj 10-ročné, 11-ročné a 15-ročné na infláciu nadviazané dlhopisy.
Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Súvisiace články

Aktuálne správy