Poslanci SaS na protest proti eurovalu prišli v čiernom

vyšlo aj v DOM

BRATISLAVA 21. júna (SITA) – Poslanci NR SR za SaS boli vo štvrtok v parlamente v čiernych oblekoch a košeliach, prípadne s čiernymi kravatami na znak smútku za prípadné schválenie eurovalu. Ako povedal pre agentúru SITA podpredseda strany Ľubomír Galko, štvrtkové schvaľovanie eurovalu považuje SaS za jedno z najkľúčovejších rozhodovaní v novodobej histórii SR. „Keďže všetky strany s výnimkou SaS chcú tento vražedný projekt namierený proti občanom SR schváliť, považujeme tento deň za deň, ktorý sa čiernymi písmenami zapíše do histórie SR,“ zdôraznil Galko.

Poslanci, ktorí zahlasujú za euroval, sa podľa Galka zodpovednosti pred svojimi deťmi, ktoré uvrhnú do ekonomického nevoľníctva, nikdy nezbavia. „Preto sme sa obliekli všetci do čierneho, aby sme symbolicky vyjadrili nielen svoje rozhorčenie, ale aj smútok z toho, že také množstvo zákonodarcov s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne proti vôli svojich voličov. V parlamente majú síce väčšinu, ale za múrmi parlamentu sú v menšine. Je smutné, že politici želania väčšiny obyvateľov Slovenska ignorujú,“ vyhlásil Galko.

Parlamentné plénum vo štvrtok začalo rokovať o zmluve o vytvorení Európskeho mechanizmu pre stabilitu (EMS), teda tzv. trvalého eurovalu.

Agentúra SITA vydá k správe aj zvukovú správu

Súvisiace články

Aktuálne správy