V stredu o definitívnom ukončení začatej privatizácie

Vláda by mala v stredu rokovať o definitívnom ukončení začatého procesu privatizácie niektorých spoločností s účasťou štátu. Po schválení vládnym kabinetom sa ukončí plánovaná privatizácia podnikov, ktorú začala bývalá vláda Ivety Radičovej. “Na základe schváleného programového vyhlásenia vlády navrhujeme nepokračovať v prebiehajúcom procese privatizácie a prerušiť kroky vedúce k prevodu majetkových účastí Fondu národného majetku SR na podnikaní vybraných spoločností,“ uviedlo ministerstvo hospodárstva.

Minister financií Peter Kažimír by mal na rokovanie vlády predložiť návrh na odvolanie Branislava Ďurajku a vymenovanie Vazila Hudáka ako zástupcu Slovenska v bankových radách Medzinárodnej investičnej banky a Medzinárodnej banky pre hospodársku spoluprácu. Šéf rezortu financií by mal tiež predložiť návrh na odvolanie a vymenovanie členov Úverového a záručného výboru vlády SR. Kabinet by mal tiež odvolať pôvodných a vymenovať nových riaditeľov úradov práce v Čadci, Dolnom Kubíne a Ružomberku. Ďalším personálnym návrhom, o ktorom má rokovať vláda, je návrh na odvolanie a voľbu členov Rady Slovenského pozemkového fondu

Ministri by mali rokovať aj o návrhu novely zákona o energetickej hospodárnosti budov. Obsahom navrhovaného zákona je transpozícia európskej smernice o energetickej hospodárnosti budov. Smernica ponecháva v platnosti všetky doterajšie úlohy a pravidlá a pridáva novú úlohu využívať energiu z obnoviteľných zdrojov.

Súvisiace články

Aktuálne správy