Podielové fondy ukončili sériu kladných predajov

Fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností skončili v uplynulom týždni v mínuse 284,6 tis. eur, keď zaznamenali predaje v objeme 40,8 mil. eur a spätné nákupy vo výške 41,1 mil. eur.

Podielové fondy vykázali v uplynulom týždni po sérii kladných predajov mínusové čisté predaje. Celkovo fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností skončili v 23. týždni v mínuse 284,6 tis. eur, keď zaznamenali predaje v objeme 40,8 mil. eur a spätné nákupy vo výške 41,1 mil. eur. Naposledy pritom vykázali podielové fondy záporné predaje v 10. týždni, keď skončili v mínuse takmer 5 mil. eur.

Najvyššie záporné čisté predaje z jednotlivých typov fondov vykázali fondy krátkodobých investícií, ktoré skončili v mínuse 5,1 mil. eur. Záporné predaje v objeme 4,8 mil. eur zaznamenali aj fondy peňažného trhu a v mínuse 2,7 mil. eur skončili aj akciové fondy. Spätné nákupy prevýšili celkové predaje aj v prípade zmiešaných fondov, a to o 2,4 mil. eur a v mínuse 1,99 mil. eur skončili aj fondy z kategórie iné. So zápornými predajmi prevyšujúcimi jeden milión eur skončili aj fondy fondov, ktoré zaznamenali mínusový výsledok vo výške 1,5 mil. eur.

Špeciálne fondy cenných papierov vykázali na druhej strane kladné predaje vo výške 13,5 mil. eur a špeciálne fondy profesionálnych investorov zaznamenali plusové predaje v objeme 2,1 mil. eur. Celkové predaje prevýšili spätné nákupy aj v prípade dlhopisových fondov, a to o 1,7 mil. eur a špeciálne fondy nehnuteľností skončili s predajmi za 1,2 mil. eur.

Najvyššie čisté predaje z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal v uplynulom týždni VÚB Asset Management, a to vo výške 4,6 mil. eur. Správca KBC AM + Global Partners + Horizon vykázal naopak mínusové čisté predaje v objeme 2,3 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 23. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/2021/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy