Západoslovenskí vodári začali tender predbežne za 100 mil. eur

V Topoľčanoch, Partizánskom a Bánovciach majú byť s pomocou eurofondov dobudované čistiarne odpadových vôd. V obciach týchto troch rovnomenných okresov je plánované vybudovanie 78 kilometrov gravitačnej kanalizácie, 50 čerpacích staníc, 18,5 kilometra výtlačného kanalizačného potrubia a 3 700 kanalizačných odbočiek.

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. v Nitre vyhlásila užšiu súťaž na dobudovanie čistiarní odpadových vôd v Topoľčanoch, Partizánskom a Bánovciach nad Bebravou a vybudovanie gravitačnej kanalizácie v obciach troch rovnomenných okresov. Predpokladaná cena za projektovú prípravu, inžiniersku činnosť a stavebné práce predstavuje 99,9 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Investícia je plánovaná na dva a pol roka, vrátane šesťmesačnej lehoty na oznámenie nedostatkov. Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou vo Vestníku verejného obstarávania, projekt má byť financovaný zo zdrojov Kohézneho fondu Európskej únie, štátneho rozpočtu a obstarávateľa cez Operačný program Životné prostredie.

Záujemcovia môžu o účasť v tendri požiadať do 18. júna. Vodárenská spoločnosť vyzve na predloženie ponuky všetkých uchádzačov, ktorí splnia podmienky účasti. Tí musia napríklad preukázať, že realizovali práce aspoň na jednej stavbe kanalizácie s minimálnymi nákladmi 12 mil. eur a čistiarne odpadových vôd najmenej za 6 mil. eur bez DPH.

Čistiareň odpadových vôd v Topoľčanoch bude mať po dobudovaní kapacitu pre 58 386 obyvateľov, v Partizánskom pre 30 864 a v Bánovciach nad Bebravou pre 26 378 obyvateľov. Vybudovaných má byť tiež 78 kilometrov gravitačnej kanalizácie, 50 čerpacích staníc, 18,5 kilometra výtlačného kanalizačného potrubia a 3 700 kanalizačných odbočiek. Podmienkou pre využitie eurofondov v súčasnom programovacom období je, aby investícia bola dokončená v roku 2015. Práce sa majú uskutočniť v okrese Topoľčany v Topoľčanoch, v obciach Jacovce, Čeladince, Bošany, Nitrianska Streda a Solčany, v okrese Partizánske v mestských častiach Partizánskeho Malé Bielice a Veľké Bielice, v obciach Brodzany, Veľké Kršteňany, Malé Kršteňany, Pažiť, Kolačno, Veľké Uherce a Malé Uherce a v okrese Bánovce nad Bebravou v mestských častiach Bánoviec nad Bebravou Malé Chlievany, Dolné a Horné Ozorovce a v obci Horné Naštice.

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od 7. januára 2003, má základné imanie vo výške 176,03 mil. eur. Vznikla z časti majetku zrušeného štátneho podniku Západoslovenské vodárne a kanalizácie Bratislava. Spoločnosť zásobuje spotrebiteľov pitnou a úžitkovou vodou z verejných vodovodov, odvádza a čistí odpadové vody vypúšťané do verejnej kanalizácie na území okresov Bánovce nad Bebravou, Dunajská Streda, Galanta, Komárno, Levice, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Šaľa, Topoľčany a Zlaté Moravce. Spoločnosť má sedem odštepných závodov v Nitre, Komárne, Leviciach, Dunajskej Strede, Topoľčanoch, Nových Zámkoch a v Šali.

Súvisiace články

Aktuálne správy