Home Credit Slovakia vlani dosiahol zisk 6,3 mil. eur

Úrokové výnosy firmy Home Credit Slovakia medziročne stúpli o 6,7 % na 40,7 mil. eur

Spoločnosť Home Credit Slovakia, ktorá sa zaoberá spotrebiteľským financovaním, dosiahla v minulom roku čistý zisk na úrovni 6,3 mil. eur. Medziročne tak dokázala zlepšiť svoj hospodársky výsledok o 3,9 %. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou. Úrokové výnosy firmy pritom medziročne stúpli o 6,7 % na 40,7 mil. eur. Pri úrokových nákladoch v sume 7,3 mil. eur tak čistý úrokový výnos spoločnosti predstavoval 33,4 mil. eur. Výnosy z poplatkov a provízií evidoval Home Credit vlani vo výške 5,9 mil. eur.

Spoločnosť Home Credit Slovakia vznikla v roku 1999. Ponúka širokú škálu úverových produktov, a to pôžičky na mieste predaja, hotovostné pôžičky, auto úvery, kreditné karty a revolvingové pôžičky. V minulom roku klientom požičala spolu 137 mil. eur.

Home Credit Slovakia je súčasťou Home Credit Group, ktorá pôsobí v strednej a východnej Európe a Ázii a táto skupina je zase súčasťou finančnej a investičnej skupiny PPF. V minulom roku Home Credit Slovakia zamestnávala 217 ľudí, z čoho bolo 28 vedúcich pracovníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy