EURUSD konsoliduje pod 1.28

Počas posledných hodín sa kráľovský menový pár konsolidoval po prudkom prepade a mierne rástol. Pomohol mu včerajší agresívny odraz akciových titulov, ktoré dokázali rásť aj napriek masívnemu prepadu akcií Facebooku. To tak na dnešný deň dáva nádej býkom, aby sa pokúsili vymazať ďalšie straty z predchádzajúcich dní. Obchodníci tak reagujú aj na víkendové zasadnutie G8 s NATO, kde sa síce nič dôležité neudialo, ale lídri opäť sľúbili pomoc a ekonomický rast. Z minulých zasadnutí však vieme, že „eufória z ničoho“ dlho netrvá a trh tak zvykne mítingy vypredať. Dnes by sme však mohli vidieť skôr mierny rast. Pridávajú aj akcie a vidíme tak risk on prístup. Žiadnu veľkú rally však nečakáme a dnešné pozície sú proti nášmu dlhodobému medvediemu výhľadu. Trh ale nemôže stále klesať a dnes by sme tak mohli zažiť mierny rast v klesajúcom trende.
Makroekonomický kalendár je dnes počas Európy prázdny, uvidíme len dáta Inflácie z Veľkej Británie, ktoré nemajú vplyv na EURUSD.

Technické okienko hovorí o prelomení 1.276 (modrá linka), čo predstavovalo rezistenciu počas konca minulého týždňa. Pár ju dokázal zlomiť a otvoril si tak intradenne priestor na rast k 1.285, čo sú nočné maximá. V prípade ich prelomenia môžeme vidieť rast k 1.287. Obidva ciele sú zaznačené na grafe zelenou líniou.

Alternatívnym scenárom je návrat páru pod 1.276, čo by podporilo pokles akciových titulov na denné minimá a smerovanie EURUSD ku 1.2720 až 1.2665. Tieto levely sú vyznačené na obrázku červenými čiarami.

Súvisiace články

Aktuálne správy