Kolaudáciu Reding Tower 2 plánujú v 3. kvartáli tohto roku

Slovensko-fínska developerská spoločnosť YIT Reding plánuje skolaudovať svoj bratislavský administratívny projekt Reding Tower 2 v treťom kvartáli tohto roku. Na bratislavský trh kancelárskych priestorov prinesie podľa slov generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva firmy Ladislava Veršovského sedem tisíc metrov štvorcových celkovej prenajímateľnej plochy. Jednotliví nájomcovia budú mať k dispozícii jednotky od 150 do 6 400 metrov štvorcových. Náklady na výstavbu bloku A spolu s parkovacím domom predstavujú 9,5 mil. eur.

Projekt nachádzajúci sa na Račianskej ulici pritom priamo nadväzuje na kancelársky objekt Reding Tower 1. O architektonické riešenie sa postarali architekti z ateliéru AVK Architects. Výstavbu projektu privítal aj starosta bratislavskej mestskej časti Rača Peter Pilinský, keďže do ich pokladnice prinesie zvýšené príjmy z dane z nehnuteľností. Reding Tower je prvým veľkým projektom spoločnosti YIT Reding od roku 2010, kedy najväčšia stavebná spoločnosť vo Fínsku YIT Corporation získala 70 % akcií slovenskej stavebnej firmy Reding, a.s. Bratislava.

Spoločnosť YIT Reding je súčasťou fínskej skupiny YIT Group. YIT je vedúcou európskou spoločnosťou v stavebných systémoch, stavebných službách a službách pre priemysel. Je to najväčšia stavebná spoločnosť vo Fínsku, ktorá pôsobí zároveň v Škandinávii, Rusku, pobaltských krajinách a strednej Európe. Spoločnosť YIT pôsobí v súčasnosti v 14 krajinách v Európe, kde zamestnáva približne 26 tisíc zamestnancov. V minulom roku výnos YIT dosiahol 4,4 mld. eur. Akcie YIT sú kótované na burze NASDAQ OMX v Helsinkách.

Súvisiace články

Aktuálne správy