Firma Poľnoslužby Bebrava vydá dlhopisy za 1,5 mil. eur

Akciová spoločnosť Poľnoslužby Bebrava plánuje vydať dlhopisy v celkovej výške 1,5 mil. eur. Ide o neverejný predaj vopred určeným záujemcom. Ako ďalej vyplýva zo zverejnených informácií, pôjde o 300 cenných papierov s menovitou hodnotou 5 tis. eur. Vydávať ich začne 1. júna tohto roka a primárny predaj sa uskutoční do konca tohto roka, pričom dlhopis je možné nadobudnúť za emisný kurz jeden mesiac po začiatku vydávania. Po tomto termíne zaplatí nadobúdateľ menovitú hodnotu plus príslušný alikvótny úrokový výnos.

Emisný kurz spoločnosť stanovila na 100 % z menovitej hodnoty dlhopisu. Úrokový výnos cenného papiera je 5 % p.a., pričom splatný je 1. júna 2017. Úrokový výnos bude firma vyplácať raz ročne, vždy k 1. júnu a prvýkrát to bude v roku 2013. Na výplatu menovitej hodnoty a výnosu dlhopisov spoločnosť zabezpečí prostriedky z bežnej prevádzkovej činnosti. Zároveň ručí za všetky záväzky vyplývajúce z emisie dlhopisov svojím majetkom. Firma nepožiada o prijatie dlhopisu na obchodovanie na Burze cenných papierov.

Firma Poľnoslužby Bebrava vznikla 1. mája 1992 v rámci prvej vlny kupónovej privatizácie. Spoločnosť prevádzkuje tri strediská, a to v Rybanoch, Chynoranoch a v Bánovciach nad Bebravou. Hlavné zameranie spoločnosti pri jej vzniku bola výroba kŕmnych zmesí, nákup, ošetrovanie a odbyt rastlinných výrobkov. V ďalších rokoch spoločnosť rozširovala predmet podnikania o nové činnosti. Všetky boli zamerané na poskytovanie ďalších služieb v poľnohospodárskej prvovýrobe. V súčasnosti má podnik zhruba 80 zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy