U. S. Steel Košice zvýšil mzdy o necelé štyri percentá

Robotníci v nepretržitých prevádzkach budú pracovať o hodinu dlhšie.

Košickým hutníkom vzrastie priemerná mzda, ktorá je v súčasnosti takmer 1 300 eur, o necelé štyri percentá, robotníci však budú v nepretržitých prevádzkach pracovať o hodinu dlhšie. S týmto výsledkom skončili niekoľkomesačné rokovania odborárov s vedením spoločnosti U. S. Steel Košice. Spoločnosť teda nebude hromadne prepúšťať.

„S potešením môžem potvrdiť, že sme podpísali kolektívnu zmluvu s našimi odbormi. Nová kolektívna zmluva je primeraným výsledkom dlhých rokovaní. Odzrkadľuje našu snahu vytvoriť podmienky, ktoré podnik potrebuje, aby mohol efektívne konkurovať na stále náročnejšom európskom a globálnom trhu s oceľou,“ povedal hovorca spoločnosti U. S. Steel Košice Ján Bača. Dodal, že kolektívna zmluva platí do konca decembra 2014. Všetky ostatné fakty a detaily sa zamestnanci dozvedia prostredníctvom internej komunikácie.

Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni roku 2000. V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel. Hlavnou činnosťou U. S. Steel Košice je výroba ocele, plochých valcovaných výrobkov z ocele, špirálovo zvarovaných rúr, radiátorov a výroba a rozvod energií.

Súvisiace články

Aktuálne správy