Poľnonákup Turiec ukončil prvý kvartál so stratou

Poľnonákup zaznamenal za prvé tri mesiace roka tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb vo výške 764 tis. eur. a tržby z predaja tovaru v hodnote takmer 19 tis. eur

Poľnonákup Turiec ukončil prvý kvartál so stratou vyše 44 tis. eur. Ako vyplýva z informácií, ktoré podnik zverejnil na svojej internetovej stránke, poľnonákup za prvé tri mesiace tohto roka zaznamenal tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb vo výške 764 tis. eur. a tržby z predaja tovaru v hodnote takmer 19 tis. eur. Spoločnosť čerpá kontokorentný úver vo výške 387 tis. eur.

Poľnonákup Turiec ukončil rok 2011 s tržbami vyše 3 mil. eur a stratou vo výške 193 tis. eur. Problémy mu spôsobuje najmä nízka solventnosť poľnohospodárov. „Na trhu sa javia ako stabilnejší výrobcovia hydiny, ktorí sú našimi najväčšími odberateľmi kŕmnych zmesí,“ skonštatovali predstavitelia spoločnosti.

Poľnonákup v minulom roku zmodernizoval obilné silo, do čoho investoval takmer 300 tis. eur. Z Pôdohospodárskej platobnej agentúry na modernizáciu dostal nenávratný finančný príspevok, ktorý predstavoval polovicu z celkovej sumy. Ku koncu roka spoločnosť očakáva opätovné dosiahnutie zisku.

Poľnonákup Turiec, a.s. Martin vznikol zápisom do Obchodného registra SR v máji 1992. Predmetom jeho činnosti je najmä výroba hotových kŕmnych zmesí, maloobchod so zmiešaným tovarom, ako aj skladovanie obilia. Firma eviduje základné imanie vo výške 3,33 mil. eur a zamestnáva 23 ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy