Tatra-Leasing dosiahla v minulom roku zisk 2,71 mil. eur

V roku 2010 pritom spoločnosť Tatra-Leasing evidovala zisk 616 tis. eur.

Spoločnosť Tatra-Leasing dosiahla v minulom roku zisk 2,71 mil. eur. Medziročne je to výrazný nárast, keďže za rok 2010 to bolo plusových 616 tis. eur. Objem nových obchodov sa zvýšil o 20,9 % na 170,7 mil. eur. „Kým rok 2010 bol v lízingu vnímaný ako rok opatrného optimizmu, v roku 2011 narástol lízingový trh z hľadiska objemu obstarávacích cien o 14,57 %, a teda je možné už hovoriť o roku opätovného naštartovania obchodu,“ uvádza sa vo výročnej správe Tatra banky.

Hlavným akcelerátorom rastu trhu boli podľa vyjadrení spoločnosti fotovoltické projekty, ako aj rast financovania strojov, zariadení a ťažkej dopravnej techniky. Menej sa darilo financovať osobné a úžitkové autá, či v minulosti populárne vagóny a lietadlá. „Vzhľadom na dosiahnuté výsledky môžeme konštatovať, že spoločnosti sa podarilo udržať na popredných pozíciách vo financovaní jednotlivých komodít v porovnaní s ostatnými lízingovými spoločnosťami združenými v Asociácii leasingových spoločností SR,“ uviedla firma.

Rok 2011 bol pre Tatra-Leasing výzvou v rôznych smeroch. V segmente technológií firma pozornosť venovala projektom súvisiacim so zelenou energiou a prefinancovala niekoľko fotovoltických elektrární. Podľa objemu obstarávacích cien zaujal vlani podnik popredné miesto na lízingovom trhu aj v oblasti financovania hnuteľných, ako aj nehnuteľných predmetov, pričom najvýraznejší nárast zaznamenali stroje a zariadenia. „Popredné umiestnenie na trhu dosiahla spoločnosť vďaka konzervatívnej stratégii, konsolidácii portfólia klientov a financovaných predmetov, ako aj schopnosti poučiť sa z predchádzajúceho zložitého obdobia,“ informovala spoločnosť.

Firma Tatra-Leasing vznikla v roku 1992. Jej majoritnými vlastníkmi sú Tatra banka spolu s materskou skupinou Raiffeisen.

Súvisiace články

Aktuálne správy