UPC v prvom kvartáli s rastom počtu zákazníkov o 10 %

Celkovo evidovala spoločnosť koncom marca tohto roku 403,6 tisíc zákazníkov.

Telekomunikačná spoločnosť UPC Broadband Slovakia evidovala koncom marca tohto roka celkovo 403,6 tisíc zákazníkov. V porovnaní s rovnakým obdobím uplynulého roka ide o nárast na úrovni takmer 10 %. V medzikvartálnom porovnaní stúpol počet zákazníkov UPC Broadband Slovakia o 7,9 tisíc. Vyplýva to zo správy o hospodárení spoločnosti UPC Holding, ktorej súčasťou je aj firma UPC Broadband Slovakia.

Počet klientov televíznych služieb pokračoval v poklese, keď sa medziročne znížil o 900 na 258,1 tisíc. Najvýraznejšie ubudlo zákazníkov analógových televíznych služieb, ktoré koncom marca využívalo 95,2 tisíc klientov, čo predstavuje medziročný pokles o 31,2 tisíc. Znížil sa aj počet MMDS (bezdrôtový systém šírenia televízneho signálu, pozn. red.) klientov, keď spoločnosť prišla o 1 600 zákazníkov a zostalo ich tak 800. Spoločnosti však vzrástol počet zákazníkov využívajúcich digitálne televízne služby o 22,8 tisíc, keď v posledný marcový deň ich počet dosiahol 112,8 tisíc. Počet zákazníkov využívajúcich satelitné služby UPC v prvom štvrťroku medziročne stúpol o 9,1 tisíc na 49,3 tisíc.

Spoločnosti UPC Broadband Slovakia rástli v prvých troch mesiacoch tohto roku počty zákazníkov v segmentoch internet a telefónne služby. Internetové pripojenie využívalo koncom marca 92,5 tisíc zákazníkov, čo predstavovalo ich medziročný nárast o 18,8 tisíc. Telefónne služby využívalo v uvedenom období 53 tisíc klientov, čo je o 18,3 tisíc viac ako v marci minulého roku.

UPC Broadband Slovakia, s.r.o., ktorá poskytuje služby televízie, širokopásmového internetu a telefonovania a od septembra minulého roku ponúka aj služby digitálnej káblovej televízie, je súčasťou spoločnosti Liberty Global, Inc. Firma sa tiež radí medzi triple play operátorov, keďže poskytuje služby televízie, internetu a telefonovania prostredníctvom jednej siete. Spoločnosť Liberty Global je vedúcim medzinárodným poskytovateľom káblových služieb ponúkajúci televízne služby, hlasové služby a vysokorýchlostný prístup k internetu. Spoločnosť Liberty Global prevádzkuje širokopásmové komunikačné siete, ktorými obsluhuje približne 16 mil. zákazníkov v 17 krajinách najmä v Európe, a tiež v Japonsku, Čile a Austrálii.

Súvisiace články

Aktuálne správy