OVB Holding v prvom kvartáli so ziskom 1,4 mil. eur

Celkový obrat OVB bol v prvom štvrťroku vo výške 54,3 mil. eur, pričom v prvom kvartáli minulého roka to bolo 54,1 mil. eur

OVB Holding AG dosiahol v prvom kvartáli tohto roka celkové provízie za 54,3 mil. eur pri medziročnom miernom náraste, keďže v rovnakom období vlaňajška to bolo 54,1 mil. eur. Prevádzkový hospodársky výsledok (EBIT) stúpol o 12,3 % na 1,9 mil. eur. Čistý zisk holdingu vzrástol z úrovne 1,2 mil. eur na 1,4 mil. eur. Vyplýva to z informácií zverejnených OVB.

Počet poradcov sa zvýšil o 8,5 % na viac ako 5 tisíc a rástol tak aj predaj. „Som si istý, že dosiahneme naše ciele rastu obratu a zisku, ktoré sme si pre rok 2012 stanovili,“ povedal predseda predstavenstva OVB Michael Rentmeister. Ku koncu marca evidoval holding 2,89 mil. klientov.

V krajinách strednej a východnej Európy sa výnosy zo sprostredkovania zvýšili o 3,4 % na 31,5 mil. eur. Obchod v šiestich krajinách južnej a západnej Európy počas prvých troch mesiacov podľa vyjadrení OVB citeľne ožil, keď obrat vzrástol z 5,9 mil. eur na 7,1 mil. eur. V Nemecku poklesli celkové provízie z úrovne 17,7 mil. eur na 15,7 mil. eur.

Koncern OVB má holdingovú centrálu v Kolíne. Od založenia OVB Vermögensberatung AG v Nemecku v roku 1970 bolo zameranie obchodných aktivít OVB formované klientsky orientovaným poradenstvom pre domácnosti a súkromné osoby v oblasti poistného krytia, tvorby a zhodnocovania majetku, starobného dôchodku a hypotekárnych úverov. OVB je aktívne v 14 krajinách. Akciová spoločnosť OVB Allfinanz Slovensko je u nás aktívna od roku 1993.

Súvisiace články

Aktuálne správy