J&T Banka bude v SR predávať české sporiace dlhopisy

Bratislava 9. mája (TASR) – J&T Banka bude na Slovensku distribuovať české štátne sporiace dlhopisy. Ich nákup bude podľa informácií spoločnosti možný v upisovacom období od 10. do 31. mája 2012.
"Štátne sporiace dlhopisy sú určené hlavne menším investorom, ktorí uprednostňujú veľmi konzervatívne investičné nástroje," informoval dnes člen predstavenstva a riaditeľ obchodného tímu J&T Banky Andrej Zaťko.
Minimálny objem investície je 1000 kusov pri menovitej hodnote 1 CZK za kus. Ročný úrokový výnos je garantovaný od 2,05 % do 3,41 % alebo vo výške českej inflácie. Nákup bondov je oslobodený od poplatkov za zriadenie a vedenie majetkového účtu v registri Ministerstva financií (MF) ČR, ako aj poplatku za ich predčasné splatenie.
Emisia štátnych sporiacich dlhopisov je pokračovaním pilotnej emisie bondov, ktorá sa uskutočnila na jeseň minulého roka. MF ČR emituje niekoľko typov štátnych sporiacich bondov, a to krátkodobé diskontované, päťročné kupónové a päťročné neinvestičné dlhopisy. Novinkou sú aj takzvané protiinflačné dlhopisy. "Tento druh dlhopisov chráni reálnu hodnotu úspor klienta a garantuje, že ich výška nebude znehodnotená infláciou," uviedol Zaťko.
J&T Banka je členom skupiny J&T. Zameriava sa na poskytovanie služieb privátneho a investičného bankovníctva.

Súvisiace články

Aktuálne správy