Západoslovenskí vodári chystajú investíciu za 100 mil. eur

V Topoľčanoch, Partizánskom a Bánovciach majú byť s pomocou eurofondov dobudované čistiarne odpadových vôd. V obciach týchto troch okresov je plánované vybudovanie 78 kilometrov gravitačnej kanalizácie, 50 čerpacích staníc, 18,5 kilometra výtlačného kanalizačného potrubia a 3 700 kanalizačných odbočiek.

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. v Nitre pripravuje v sídlach a trinástich obciach okresov Topoľčany, Partizánske a Bánovce nad Bebravou investíciu predbežne za takmer 100 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Projekt počíta s dobudovaním čistiarní odpadových vôd v Topoľčanoch pre 58 386 obyvateľov, v Partizánskom pre 30 864 a v Bánovciach nad Bebravou pre 26 378 ľudí. Súčasťou prác plánovaných na dva a pol roka je aj vybudovanie 78 kilometrov gravitačnej kanalizácie, 50 čerpacích staníc, 18,5 kilometra výtlačného kanalizačného potrubia a 3 700 kanalizačných odbočiek. Predmetom súťaže popri prácach bude aj projektová príprava a inžinierska činnosť.

Západoslovenskí vodári podľa informácií vo Vestníku verejného obstarávania plánujú vyhlásiť tender na práce, termín však zatiaľ neoznámili. Spoločnosť chce, aby práce boli ukončené najneskôr do konca roka 2015, čo je podmienkou pre využitie eurofondov. Investícia by mala byť financovaná zo zdrojov Kohézneho fondu Európskej únie, zo štátneho rozpočtu a z vlastných prostriedkov obstarávateľa. Práce sa majú uskutočniť v okrese Topoľčany v Topoľčanoch, v obciach Jacovce, Čeladince, Bošany, Nitrianska Streda a Solčany, v okrese Partizánske v mestských častiach Partizánskeho Malé Bielice a Veľké Bielice, v obciach Brodzany, Veľké Kršteňany, Malé Kršteňany, Pažiť, Kolačno, Veľké Uherce a Malé Uherce a v okrese Bánovce nad Bebravou v mestských častiach Bánoviec nad Bebravou Malé Chlievany, Dolné a Horné Ozorovce a v obci Horné Naštice.

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od 7. januára 2003, má základné imanie vo výške 176,03 mil. eur. Vznikla z časti majetku zrušeného štátneho podniku Západoslovenské vodárne a kanalizácie Bratislava. Spoločnosť zásobuje spotrebiteľov pitnou a úžitkovou vodou z verejných vodovodov, odvádza a čistí odpadové vody vypúšťané do verejnej kanalizácie na území okresov Bánovce nad Bebravou, Dunajská Streda, Galanta, Komárno, Levice, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Šaľa, Topoľčany a Zlaté Moravce. Spoločnosť má sedem odštepných závodov v Nitre, Komárne, Leviciach, Dunajskej Strede, Topoľčanoch, Nových Zámkoch a v Šali.

Súvisiace články

Aktuálne správy