SR sa drží na 15. mieste v rebríčku najnižších cien benzínov v EÚ

Bratislava 4. mája (TASR) – Ceny pohonných látok v EÚ pokračujú v poklese, napriek tomu si ešte niekoľko štátov drží rekordne vysoké ceny.
"Naša krajina sa udržiava na 15. mieste v rebríčku najnižších cien benzínov v štátoch EÚ. V rebríčku najnižších cien nafty Slovensko kleslo zo 17. na 18. miesto," informoval internetový portál natankuj.sk.
"V porovnaní s krajinami V4 a Rakúska máme najdrahšie benzíny s daňami. Nafta s daňami je lacnejšia v Poľsku a Rakúsku. Benzíny i nafta bez daní sú po Maďarsku najdrahšie z okolitých krajín."
Benzíny na Slovensku sú pod najväčším tlakom daní a poplatkov spomedzi krajín V4 a Rakúska. Nominálne nižšie dane z litra nafty vyberá štát v Poľsku.
Oproti priemeru EÚ sú benzíny v SR lacnejšie o 6,7 eurocenta za liter. "Priemerná cena nafty v EÚ je v porovnaní s našou krajinou vyššia o 3,5 eurocenta za liter." Benzíny bez daní majú na Slovensku o 0,1 eurocenta za liter vyššiu hodnotu ako priemer v EÚ. "Nafta bez daní je v našej krajine v porovnaní s priemerom únie o 3,4 eurocenta za liter drahšia."

Súvisiace články

Aktuálne správy