Podielové fondy pokračujú v sérii kladných predajov

Podielové fondy pokračovali v kladných čistých predajoch aj v uplynulom týždni. Celkovo fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností vykázali v 17. tohtoročnom týždni predaje vo výške 42,1 mil. eur a spätné nákupy za 28,5 mil. eur. Čisté predaje fondov tak dosiahli 13,6 mil. eur. Naposledy vykázali podielové fondy záporné predaje v medzitýždennom hodnotení v 10. týždni, keď skončili v mínuse takmer 5 mil. eur.

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých typov fondov zaznamenali v uplynulom týždni špeciálne fondy cenných papierov, ktoré skončili s predajmi za 19,3 mil. eur. Kladné predaje v objeme 2,2 mil. eur vykázali aj špeciálne fondy nehnuteľností a s predajmi vo výške 1,2 mil. eur skončili aj špeciálne fondy profesionálnych investorov. Celkové predaje prevýšili spätné nákupy aj v prípade špeciálnych fondov alternatívnych investícií, a to o 1 mil. eur. Kladné predaje vo výške 328 tis. eur zaznamenali aj akciové fondy.

Fondy peňažného trhu vykázali na druhej strane záporné čisté predaje v objeme 4,2 mil. eur, pričom fondy krátkodobých investícií skončili v mínuse 3,9 mil. eur. Spätné nákupy prevýšili celkové predaje aj v prípade fondov z kategórie iné, a to o 843 tis. eur a v mínuse 614 tis. eur skončili aj zmiešané fondy. Záporné predaje v objeme 559 tis. eur zaznamenali aj fondy fondov a fondy krátkodobého peňažného trhu vykázali záporné predaje za 217 tis. eur.

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal v uplynulom týždni Tatra Asset Management, a to vo výške 10,2 mil. eur. Asset Management Slovenskej sporiteľne vykázal naopak záporné čisté predaje za 4,6 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 17. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/1946/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy