Vládny program je bianko šek pre ministrov, tvrdí SDKÚ-DS

vyšlo aj v DOMBRATISLAVA 2. mája (SITA) - Programové vyhlásenie vlády je akýmsi bianko šekom pre ministrov, aby mohli počas štyroch rokov vládnutia nekontrolovateľne urobiť čo chcú, zhodnotila programové vyhlásenie vlády podpredsedníčka strany SDKÚ-DS Lucia Žitňanská po rokovaní prezídia a poslaneckého klubu strany.

vyšlo aj v DOM

BRATISLAVA 2. mája (SITA) – Programové vyhlásenie vlády je akýmsi bianko šekom pre ministrov, aby mohli počas štyroch rokov vládnutia nekontrolovateľne urobiť čo chcú, zhodnotila programové vyhlásenie vlády podpredsedníčka strany SDKÚ-DS Lucia Žitňanská po rokovaní prezídia a poslaneckého klubu strany. Vláda Roberta Fica si programovým vyhlásením nastavila latku tak nízko, aby ju jednotliví ministri mohli jednoducho prekročiť, dodala Žitňanská.

„Strana sa zhodla, že vláda Roberta Fica sa chystá na slabý výkon, …vo vyhlásení je plno úradníckych fráz ale veľmi málo konkrétnych vecí, ktorých výsledky by boli merateľné,“ skonštatovala Žitňanská. Podľa nej vláda poukazuje len na to, odkiaľ financie zoberie, ale absentuje, čo za tieto peniaze ľuďom dá, a aké podmienky na riešenie problémov vytvorí. Dodala, že nastal čas aby sa riešili konkrétne problémy ľudí, ktorých je dosť. Poukázala na to, že im vo vyhlásení chýba ako vláda chce začať riešiť nezamestnanosť, hlavne u mladých ľudí, ako chce ozdraviť verejné financie, ako chce pokračovať v odpolitizovaní justičného systému, prokuratúry, polície či ako chce prispieť k tomu, aby boli vyšetrené veľké kauzy. Zdôraznila, že „ešte pred dvoma-troma mesiacmi boli ľudia na námestiach, boli pobúrení, pretože neverili v spravodlivosť nášho systému, v to, že niektoré kauzy ako Gorila budú vyšetrené“.

Predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník povedal, že Ficova vláda bude vládou znižovania budúcich dôchodkov, zastavenia hospodárskeho rastu a vládou stagnácie. Dodal, že klub je pripravený podporiť každý dobrý návrh, ktorý pomôže riešiť problémy ľudí, ale programové vyhlásenie len „dáva voľnú ruku ministrom, aby urobili kedykoľvek hocičo, aby si zobrali peniaze od občanov kedykoľvek v hocijakom množstve na zaplátanie dier, ktoré budú práve vtedy potrebovať“

Súvisiace články

Aktuálne správy