Volksbank Slovensko za štvrťrok so ziskom 2,21 mil. eur

Kým v prvom kvartáli minulého roka dosiahla Volksbank zisk 1,48 mil. eur, v prvom kvartáli tohto roka to bolo 2,21 mil. eur

Volksbank Slovensko dosiahla v prvom kvartáli zisk 2,21 mil. eur a medziročne ho zvýšila takmer o polovicu. Ku koncu marca minulého roka bola totiž v pluse 1,48 mil. eur. Čisté úrokové výnosy vzrástli o 3,9 % na 9,91 mil. eur a čisté výnosy z poplatkov a provízií sa zvýšili o 4,7 % na 2,67 mil. eur. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

V minulom roku vykázala napriek pozitívnym obchodným výsledkom v kľúčových segmentoch stratu 4,58 mil. eur. Rok pred tým pritom bola ešte v pluse 2,04 mil. eur. Pod stratové hospodárenie sa podpísalo podľa vyjadrení banky vytvorenie opravných položiek k niekoľkým individuálnym úverovým obchodom. Prevádzkové výnosy sa zvýšili o 5,5 % na 52,8 mil. eur a prevádzkové náklady o takmer 8 % na 38,7 mil. eur, čo súviselo s nákladmi na pripravovanú transakciu zmeny akcionára materskej spoločnosti.

Proces zmeny väčšinového akcionára Volksbank International AG, materskej spoločnosti Volksbank Slovensko, sa uskutočňoval počas celej druhej polovice minulého roka. Zavŕšil sa 15. februára 2012, keď sa 100-percentným akcionárom Volksbank International stala ruská banka Sberbank.

Volksbank Slovensko, ktorá do konca októbra 2007 pôsobila na slovenskom trhu ako Ľudová banka, bola do Obchodného registra SR zapísaná koncom augusta 1991. Jej hlavným akcionárom je rakúska spoločnosť Volksbank International AG a jej 100-percentným akcionárom je ruská banka Sberbank.

Súvisiace články

Aktuálne správy