Zisk banky UBS klesol v 1. kvartáli o 55 % na 827 mil. CHF

Ženeva 2. mája (TASR) – Najväčšia švajčiarska banka UBS dnes oznámila medziročný pokles zisku za 1. štvrťrok 2012 o 55 %, pod čo sa najväčšou mierou podpísali odpisy z investícií do gréckych dlhopisov a zhoršené podmienky na finančných trhoch.
Čistý zisk za 1. kvartál dosiahol 827 miliónov švajčiarskych frankov (688,13 milióna eur) v porovnaní s 1,81 miliardy CHF v rovnakom období minulého roka. Výsledok bol sklamaním pre analytikov, ktorí síce predpokladali pokles zisku, no len na 1,2 miliardy CHF.
Podľa výkonného riaditeľa Sergia P. Ernottiho sú však výsledky banky vzhľadom na "náročné podmienky na trhu" dobré. Zisk je podstatne vyšší než vo 4. štvrťroku 2011, keď dosiahol iba 319 miliónov CHF.
Ernotti informoval, že UBS zvýšila kapitálovú rezervu a znížila objem nákladov, ako aj rizikových aktív. Tie v priebehu štvrťroka skresala približne o 30 miliárd CHF. Zároveň dodal, že banka zaznamenala "výrazný prílev financií" do divízie správy majetku, čo potvrdzuje, že bohatí klienti banke dôverujú aj naďalej.
Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.

Súvisiace články

Aktuálne správy