Sporiteľňa ČSOB so štvrťročným ziskom 511 tis. eur

ČSOB stavebná sporiteľňa dosiahla za prvé tri mesiace čistý zisk 511 tis. eur pri raste o 5 %. Nárast hospodárskeho výsledku je dôsledkom predovšetkým rastu objemu poskytnutých úverov. „Po zložitej situácii koncom minulého roka sa záujem o sporiace aj úverové produkty stavebnej sporiteľne postupne oživuje, čo sa odzrkadlilo aj na obchodnej výkonnosti. Zároveň sme dokázali zvýšiť našu efektívnosť, výsledkom čoho je aj nárast zisku spoločnosti,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Ľubomír Kováčik.

Od januára do konca marca firma uzatvorila 4 663 nových zmlúv o stavebnom sporení. V medziročnom porovnaní ide podľa vyjadrení spoločnosti o takmer rovnakú obchodnú produkciu. Objem cieľových súm na nových zmluvách stavebného sporenia však vzrástol o 34 % na 93 mil. eur. Objem poskytnutých úverov bol 5,9 mil. eur. Na účely bývania vyplatila firma v prvom štvrťroku 15,4 mil. eur. Ku koncu kvartálu spravovala celkovo 90 921 zmlúv stavebného sporenia s objemom nasporených prostriedkov vo výške 160 mil. eur.

ČSOB stavebná sporiteľňa vznikla na Slovensku v júni 2000. Licenciu na činnosť stavebnej sporiteľne získala v októbri 2000 a svoje služby začala poskytovať 1. decembra 2000. Firma je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou ČSOB SR, ktorá patrí do belgickej skupiny KBC.

Súvisiace články

Aktuálne správy