O frekvencie pre mobilných operátorov v ČR sa zaujíma aj J&T

Česko-slovenská finančná skupina J&T podľa marketingového riaditeľa Petra Málka výberové konanie sleduje a svoju účasť zvažuje, uviedol portál E15.cz. Okrem súčasných českých mobilných operátorov T-Mobile, Telefónica a Vodafone majú o pripravovanú aukciu záujem taktiež aj finančné skupiny PPF a KKCG.

O frekvencie uvoľnené analógovým vysielaním vhodné na poskytovanie mobilných služieb štvrtej generácie má v Českej republike záujem aj finančná skupina J&T, ako aj telekomunikačné spoločnosti GTS a Orange. V pondelok o tom na svojej stránke informoval internetový portál E15.cz s odvolaním sa na týždenník Euro. Okrem súčasných českých mobilných operátorov T-Mobile, Telefónica a Vodafone majú o pripravovanú aukciu záujem taktiež aj finančné skupiny PPF a KKCG.

Česko-slovenská finančná skupina J&T podľa marketingového riaditeľa Petra Málka výberové konanie sleduje a svoju účasť zvažuje, uviedol portál. Svoju účasť v aukcii nevylúčil ani telekomunikačný operátor GTS Czech zo skupiny GTS Central Europe kam patrí aj slovenská spoločnosť GTS Slovakia. „Rozhodneme sa, keď budú známe finálne podmienky aukcie. Zatiaľ sa javí ako nepravdepodobné, že nový investor bude schopný v priamej aukcii preplatiť jedného zo súčasných mobilných operátorov v kľúčovom pásme 800 MHz,“ uviedol pre týždenník Euro marketingový riaditeľ GTS Pavel Brabenec.

Návrh podmienok aukcie frekvencií v pásme 800 MHz, ktoré sa uvoľnili po prechode na digitálne televízne vysielanie, ako aj v pásmach 1 800 a 2 600 MHz zverejnil Český telekomunikačný úrad 20. marca tohto roku. Za frekvencie plánuje úrad získať takmer 375 mil. eur. Samotný predaj kmitočtov by sa mal uskutočniť na jeseň.

Súvisiace články

Aktuálne správy