Prioritou vlády v turizme je zvýšiť konkurencieschopnosť

Medzi ďalšie kroky v oblasti turizmu vláda zaradila zvýšiť efektívnosť a transparentnosť pri využívaní verejných zdrojov na podporu rozvoja cestovného ruchu, vrátane zefektívnenia využitia fondov EÚ.

Cieľom vlády pod vedením Roberta Fica bude v oblasti cestovného ruchu zvýšiť jeho konkurencieschopnosť a lepším využitím jeho potenciálu znižovať regionálne rozdiely a vytvárať nové pracovné miesta. Vyplýva to z programového vyhlásenia vlády, v ktorom sa kabinet zaviazal vypracovať novú stratégiu na oživenie cestovného ruchu, na zvýšenie jeho kvality ako aj jeho konkurencieschopnosti. Vláda chce taktiež prehodnotiť riadenie a činnosti subjektov zodpovedných za rozvoj cestovného ruchu na všetkých úrovniach štátu.

Medzi ďalšie kroky v oblasti turizmu vláda zaradila zvýšenie efektívnosti a transparentnosti pri využívaní verejných zdrojov na podporu rozvoja cestovného ruchu, vrátane zefektívnenia využitia fondov EÚ. Kabinet chce taktiež zvážiť zavedenie podporných programov v oblasti aktívneho cestovného ruchu pre letiská a leteckých prepravcov „so zámerom priamej podpory rozvoja leteckej dopravy a posilnenia podpory rozvoja leteckého priemyslu i v rámci turizmu“. Vláda Roberta Fica bude zároveň dôsledne trvať na uplatnení morálnych a etických princípov v oblasti obchodnej politiky.

Štátny tajomník ministerstva dopravy František Palko už tento týždeň priblížil konkrétne body z pripravovanej stratégie pre rozvoj cestovného ruchu. Tú plánujú jej tvorcovia predstaviť začiatkom budúceho roka a zamerať by sa mala predovšetkým na rozvoj kúpeľníctva, agroturistiky či cykloturistiky. Cieľom stratégie cestovného ruchu do roku 2020 má byť podľa Palka zvýšenie podielu turizmu na tvorbe hrubého domáceho produktu.

Súvisiace články

Aktuálne správy