Euro posilnilo až na 1,3235 USD/EUR

Frankfurt nad Mohanom 25. apríla (TASR) - Spoločná európska mena dnes pokračovala v zotavovaní. Hlavnou príčinou je dobrá nálada na medzinárodných akciových trhoch, čo podporilo rizikový apetít investorov na devízovom trhu.

Frankfurt nad Mohanom 25. apríla (TASR) – Spoločná európska mena dnes pokračovala v zotavovaní. Hlavnou príčinou je dobrá nálada na medzinárodných akciových trhoch, čo podporilo rizikový apetít investorov na devízovom trhu.
Kurz eura sa dnes vyšplhal až na 1,3235 USD/EUR, čo je približne o pol centa viac ako ráno. Spoločná mena neskôr stratila časť svojich ziskov a neskoro popoludní sa predávala po 1,3205 USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,3206 (v utorok: 1,3161) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,7572 (0,7598) eura.
Pod výrazný tlak sa dnes dostala britská libra, keďže britská ekonomika upadla opäť do recesie.
Väčšina búrz dnes posilňovala. Dobrá nálada panovala aj na európskom dlhopisovom trhu, ktorý sa minulý týždeň dostal pod tlak. Z eurozóny totiž neprišli nové správy o zhoršení dlhovej krízy.
Trh dnes večer očakáva rozhodovanie americkej centrálnej banky (Fed) o úrokových sadzbách. Odborníci nepočítajú s ďalším uvoľnením menovej politiky. Fed však tiež zverejní nové rastové prognózy, ktoré by mali naznačiť, či bude oživovanie najväčšej svetovej ekonomiky pokračovať.

Súvisiace články

Aktuálne správy