LG Display vykázala v 1. kvartáli stratu 129,2 miliardy wonov

Soul 24. apríla (TASR) – Juhokórejská firma LG Display, ktorá je druhým najväčším výrobcom LCD obrazoviek na svete, vykázala v 1. štvrťroku 2012 väčšiu ako odhadovanú stratu. Na príčine je pokles dopytu po televízoroch.
Čistá strata LG Display za tri mesiace do konca marca vzrástla na 129,2 miliardy wonov (86,17 milióna eur) zo 115 miliárd KRW v 1. kvartáli 2011.
Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, predpovedali, že bude o niečo nižšia a dosiahne v priemere 124,6 miliardy KRW.
Dôvodom prehĺbenia straty je pokles globálneho dopytu po televízoroch, čo sa odrazilo aj v slabom záujme o dodávky obrazoviek z produkcie LG Display. Firma preto dúfa, že z červených čísiel ju vytiahnu nové 3-D obrazovky a komponenty pre mobilné telefóny a tablety, aj keď mala v 1. kvartáli problémy dodržať termín dodávok pre iPad od firmy Apple. Nesplnila totiž včas všetky požiadavky na kvalitu.
Analytici ale predpovedajú, že v súčasnom 2. štvrťroku už divízia komponentov pre tablety pravdepodobne dosiahne zisk.
LG Display zároveň oznámila, že v období január – marec 2012 zaznamenala prevádzkovú stratu 178,2 miliardy KRW, zatiaľ čo jej tržby stúpli medziročne o 15,2 % na 6,18 bilióna KRW.
Informovali o tom agentúry Bloomberg a AP.

Súvisiace články

Aktuálne správy