Na pracovnej ceste v Bruseli ho čakajú hlavne ekonomické témy

Bratislava 24. apríla (TASR) – Na svoju druhú pracovnú návštevu od nástupu do úradu dnes odcestoval premiér Robert Fico. Na rokovaniach v Bruseli ho čakajú hlavne ekonomické témy.
Svoj program začne dopoludnia rokovaním s generálnym tajomníkom NATO Andersom Foghom Rasmussenom. Počas neho by mal potvrdiť kontinuitu zahraničnej bezpečnostnej politiky SR a pokračovanie v reforme a budovaní obranného sektora SR tak, aby zodpovedal vyvíjajúcej sa medzinárodnej bezpečnostnej situácii a umožnil Slovensku plniť jeho spojenecké záväzky.
Popoludní ho čakajú stretnutia s podpredsedom Európskej komisie (EK) Marošom Šefčovičom a predsedom Európskeho parlamentu (EP) Martinom Schulzom. Oficiálny program zavŕši pracovnou večerou so šéfom EK Josém Manuelom Barrosom.
S lídrami európskych inštitúcií preberie priority jeho vlády vo vzťahu k európskym otázkam, ako aj ekonomické zámery vrátane krokov v konsolidačnom úsilí. Neobídu ani situáciu v eurozóne a čerpanie eurofondov v ďalšom programovom období 2014 až 2020.
Premiéra Fica na jeho ceste sprevádzajú minister financií Peter Kažimír a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

Súvisiace články

Aktuálne správy