Towercom vlani zvýšil zisk o 82 % na 12,3 mil. eur

Tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb Towercomu vlani vzrástli o 3,4 % na 47,54 mil. eur.

Šíriteľ rozhlasového a televízneho vysielania, spoločnosť Towercom a.s., zaznamenala vlani medziročný rast tržieb z predaja vlastných výrobkov a služieb na úrovni 3,4 %. Ku koncu decembra minulého roku sa tak tieto tržby vyšplhali na 47,54 mil. eur. Ako ďalej vyplýva zo zverejnenej účtovnej uzávierky spoločnosti, Towercom vlani utŕžil z predaja tovaru 2,1 mil. eur, čo je o 66 % menej ako v roku 2010. Celkovo Towercom ukončil minulý rok so ziskom po zdanení v objeme 12,3 mil. eur. V porovnaní s rokom 2010 sa tak zisk spoločnosti zvýšil o 82 %.

Spoločnosť Towercom v minulom roku vyhrala tender na frekvencie pre štvrtý balík digitálnych kanálov (multiplex), za ktoré zaplatila 0,5 mil. eur. Štvrtý multiplex by mal byť v prevádzke od konca augusta tohto roka. Firma vlani taktiež získala od klubu bánk pod vedením Citigroup úver vo výške 85 mil. eur, ktorý má slúžiť na refinancovanie bankového dlhu a na financovanie investičných nákladov súvisiacich s digitalizáciou terestriálneho vysielania.

Spoločnosť Towercom, a.s. (bývalé Rádiokomunikácie) zabezpečuje prevádzku televízneho a rozhlasového vysielania na celom území Slovenska. V oblasti prenosu dát firma zabezpečuje prevádzku siete digitálnych mikrovlnných sietí. V portfóliu ponúkaných služieb spoločnosti figuruje aj projektová dokumentácia pre výstavbu rádiokomunikačných systémov a zariadení. Towercom montuje a udržuje anténne systémy, nosiče, oceľové konštrukcie a vysielacie technológie. K zákazníkom Towercomu patria najvýznamnejšie slovenské a české televízne a rozhlasové stanice, prevádzkovatelia GSM/UMTS sietí, významní poskytovatelia telekomunikačných služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších korporácií.

Súvisiace články

Aktuálne správy