UniCredit Bank vyplatí na dividendách 15,34 mil. eur

Na výplatu dividend pôjde takmer polovica z minuloročného zisku

UniCredit Bank Slovakia z minuloročného zisku 31,8 mil. eur vyplatí na dividendách akcionárom 15,34 mil. eur, čo predstavuje 0,40 eura na jednu akciu v nominálnej hodnote 6,14 eura. Valné zhromaždenie v pondelok zároveň rozhodlo, že prídel do rezervného fondu bude 3,18 mil. eur a na účet nerozdeleného zisku pripadne 13,24 mil. eur. Informovala o tom banka.

Rozhodujúcim dňom na určenie osoby oprávnenej uplatniť právo na výplatu dividendy za minulý rok je 30. apríl. Dividenda je splatná 7. mája. Valné zhromaždenie schválilo aj vydanie emisie dlhopisov, vrátane hypotekárnych záložných listov, v celkovej menovitej hodnote do 200 mil. eur, a to počas rokov 2012 a 2013 formou viacerých emisií.

Majoritným akcionárom UniCredit Bank je s 99-percentným podielom UniCredit Bank Austria, ktorá je členom UniCredit Group. Ministerstvo pôdohospodárstva SR má v UniCredit Bank 0,4-percentný podiel a 0,6 % akcií vlastnia drobní akcionári. UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia. Akcionári oboch slovenských bánk 20. februára 2007 definitívne odsúhlasili na mimoriadnych valných zhromaždeniach ich zlúčenie a 1. apríla toho istého roku vznikla nová banka.

Súvisiace články

Aktuálne správy