Kvartálny zisk Provident Financial v ČR a SR klesol o 30 %

Hrubý zisk spoločnosti Provident Financial v Českej republike a na Slovensku dosiahol v prvom štvrťroku tohto roka 5,2 mil. britských libier (GBP)

Spoločnosť Provident Financial, ktorá sa zaoberá poskytovaním finančných služieb, dosiahla v prvom štvrťroku tohto roka v Českej republike a na Slovensku hrubý zisk na úrovni 5,2 mil. britských libier (GBP). Zaznamenala tak pokles nezdaneného zisku o takmer 30 %. Informovala o tom spoločnosť.

„Zníženie zisku bolo spôsobené hlavne vyššími nákladmi na zľavy za predčasné splatenie podľa zákona o spotrebiteľských úveroch a slabšími výmennými kurzami,“ odôvodňuje tento vývoj spoločnosť. Zľavy za predčasné splatenie mali pritom podľa firmy dopad na výsledok vo výške 3 mil. GBP a slabšie výmenné kurzy zhruba 400 tis. GBP.

Ako ďalej informoval Provident Financial, počet zákazníkov spoločnosti v Českej republike a na Slovensku sa v porovnaní s prvým štvrťrokom 2011 zvýšil o 5 % na 399 tisíc. Objem poskytnutých pôžičiek medziročne stúpol o 6 %.

Spoločnosť Provident Financial s.r.o. pôsobí na slovenskom trhu krátkodobých pôžičiek domácnostiam od roku 2001. Na Slovensku zabezpečuje zázemie spoločnosti 280 zamestnancov a vyše 1 400 obchodných zástupcov. V minulom roku len na Slovensku poskytla 138 tis. zákazníkom pôžičky v objeme 63,3 mil. GBP.

(1 EUR = 0,81915 GBP)

Súvisiace články

Aktuálne správy