Ceny ropy stagnujú, americká WTI oslabila o 8 centov

Singapur 19. apríla (TASR) – Ceny ropy dnes ráno v podstate stagnujú. Americká ropa WTI mierne klesla a severomorská ropa Brent naopak mierne posilnila.
Investori čakajú na výsledok dnešnej aukcie španielskych pokladničných poukážok. Opätovné obavy z dlhovej krízy v eurozóne tlmia dopyt po čiernom zlate. Navyše, americké ropné rezervy sa v uplynulom týždni zvýšili viac, než sa očakávalo.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s májovým kontraktom sa dnes ráno okolo ôsmej SELČ predával po 102,59 USD (78,35 eura). To je o 8 centov menej ako v stredu (18.4.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas stredy oslabil o 1,53 USD a uzavrel na 102,67 USD za barel. Júnový kontrakt na ropu Brent zdražel o 29 centov na 118,26 USD/barel.
Americké ministerstvo energetiky v stredu informovalo, že ropné rezervy Spojených štátov sa v uplynulom týždni zvýšili o 3,9 milióna barelov. Analytici pritom v priemere počítali s ich rastom len o 400.000 barelov. Ministerstvo v správe tiež uviedlo, že dopyt po benzíne v USA bol minulý týždeň o 2,8 % nižší ako v rovnakom období vlani.
Informovali o tom agentúry Reuters, AP a Bloomberg.

Súvisiace články

Aktuálne správy