Lístky na vlak si cez internet kupuje stále viac ľudí

Bratislava 15. apríla (TASR) – Možnosť kúpiť si lístok na vlak cez internet uprednostňuje čoraz viac ľudí. Podľa údajov osobného dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) si v marci tohto roku takto zabezpečilo cestovné lístky 27.261 ľudí. V rovnakom mesiaci vlani to bolo len 10.567 cestujúcich.
"Predaj lístkov cez internet vzrástol najmä od februára, odkedy už nie je potrebné si pri takomto spôsobe nákupu cestovného tlačiť lístok," povedal pre TASR riaditeľ odboru komunikácie ZSSK Alexander Buzinkay. Cestujúcim chodí na mobilný telefón vo forme sms správy kód, ktorý stačí ukázať sprievodcovi vo vlaku. Lístok si možno kúpiť aj prostredníctvom internetu v mobile.
Za vyšším nákupom lístkov cez internet je však aj novembrové zvýšenie cien cestovného, pri ktorom sa zároveň zaviedla 5-% zľava pri takejto forme objednávania cestovného. V marci tak tvoril internetový predaj cestovných lístkov 4,3 % z celkových tržieb. Z toho si priamo cez internet v mobile kúpilo lístok 711 pasažierov.
Dopravca plánuje zaviesť v najbližšom čase aj registráciu ľudí na internete. V takom prípade by cestujúci pri opakovanej kúpe lístka cez internet nemuseli vypĺňať všetky údaje. Oveľa väčším problémom je však podľa cestujúcich to, že sa takýmto spôsobom nedá kúpiť cestovné aj do zahraničia, najmä do Českej republiky.
"To by sa malo tiež zmeniť, no nedá sa ešte povedať, kedy presne," dodal Buzinkay. Podľa jeho slov to totiž záleží aj od českej strany.

Súvisiace články

Aktuálne správy