Firma SOAR vykoná práce pri obnove Čachtického hradu

Stavebná firma SOAR, spol. s r.o. zo Žiliny získala v konkurencii jedenástich uchádzačov zákazku na práce pri obnove Čachtického hradu. Vykonať ich má za 1,08 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty počas dvanástich mesiacov.

Žilinská firma SOAR, spol. s r.o. uspela vo verejnej súťaži na uskutočnenie stavebných prác pri obnove Čachtického hradu v rovnomennej obci v okrese Nové Mesto nad Váhom. Zákazku získala v konkurencii jedenástich účastníkov s cenou 1,08 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH). Predpokladané odhadované náklady pritom boli 2,05 mil. eur bez DPH.

Vybraná stavebná spoločnosť má počas dvanástich mesiacov vykonať práce na ruine hradu z prvej polovice 13. storočia, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou. Projekt má byť spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Regionálneho operačného programu. Obec Čachtice informovala o výsledku tendra, vyhláseného ešte vlani v auguste, v piatkovom Vestníku verejného obstarávania.

Spoločnosť SOAR, spol. s r.o. je zapísaná v Obchodnom registri od 20. apríla 1998 a má základné imanie 6 639 eur. Firma uskutočňuje bytové, občianske, priemyselné a inžinierske stavby, vrátane vybavenia sídliskových celkov. Zabezpečuje tiež vykonávanie jednoduchých stavieb a subdodávok aj prípravných prác pre stavbu, zaoberá sa aj veľkoobchodom a maloobchodom v stavebníctve a s drevom.

Súvisiace články

Aktuálne správy