Mnohí Senčania sa pre potravinovú pomoc "hanbili prísť"

Senec 11. apríla (TASR) – Možno aj dve tretiny ľudí, ktorí spĺňali podmienky na potravinovú pomoc, si v okresnom meste Senec potraviny v pôvodne stanovenom termíne vyzdvihnúť neprišli.
Ide približne o 1500 Senčanov, pre ktorých bolo určených po 20 kilogramov hladkej múky a 20 kilogramov cestovín. "Tí, čo prišli, si pri odvoze pomáhali, ako vedeli. Došli s káričkami, bicyklami, veľkými taškami, ale aj na autách. Niektorí využili aj taxíky, dokonca pre jednu Senčanku a jej potraviny sa taxík otočil tri razy. Niektorým sme pomohli potraviny odviezť," uviedla vedúca sociálneho odboru mestského úradu Jana Matulová.
Ako dodala, boli aj občania, čo sa hanbili prísť, iní zabudli. "Niektorým dôchodcom, ktorých na potravinovú pomoc oprávňoval potvrdený výmer výšky dôchodku, sme potraviny doručili. Ani tak sa však všetko neminulo. Preto sme akciu po mesiaci zopakovali. Hoci bol náhradný termín dostatočne spropagovaný, opäť mnohí oprávnení žiadatelia neprišli. Preto sme sa spolu so zástupcami občianskeho združenia rozhodli, že potravinovú pomoc rozdelíme po okolitých obciach v Seneckom okrese, čo sa napokon aj úspešne podarilo," dodala Matulová.

Súvisiace články

Aktuálne správy