Sony plánuje v tomto roku zrušiť 10.000 pracovných miest

Tokio 9. apríla (TASR) – Japonská firma Sony plánuje do konca tohto roka zrušiť 10.000 pracovných miest, čo predstavuje zhruba 6 % pracovnej sily spoločnosti. Napísal to dnes japonský denník Nikkei, ktorý sa odvolal na nemenované firemné zdroje. Ku koncu marca mala spoločnosť Sony 168.200 zamestnancov.
Dôvodom prepúšťania je úsilie firmy, ktorá je už štyri roky v červených číslach, vrátiť sa späť do zisku. Sony vo februári oznámila, že za finančný rok 2011/2012, ktorý sa skončil v marci, očakáva čistú stratu 220 miliárd jenov (2,05 miliardy eur), najmä v dôsledku stratovej výroby televízorov. Výsledky firmy za predchádzajúci finančný rok plánuje Sony zverejniť koncom apríla, prípadne začiatkom mája.
Zatiaľ nie je jasné, koľko pracovných miest zruší spoločnosť priamo v Japonsku a koľko v zahraničí. Isté je len to, že prepúšťanie sa dotkne viacerých divízií, vrátane vývoja, produkcie, predaja a administratívy, dodal denník Nikkei. Podrobnejšie informácie o novom pláne reorganizácie spoločnosti by mal zverejniť nový výkonný riaditeľ firmy Kazuo Hirai vo štvrtok (12.4.).
Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

Súvisiace články

Aktuálne správy