Slavia Capital nakúpila pohľadávky v Poľsku a Rumunsku

V prvom štvrťroku tohto roka uzatvorila Slavia Capital prostredníctvom svojej platformy Loan Management v Poľsku a Rumunsku päť akvizícií balíkov pohľadávok v nominálnej hodnote 110 mil. eur.

Skupina Slavia Capital nakupovala problematické úvery a pohľadávky v Poľsku a Rumunsku. Ako informoval hovorca skupiny Peter Benčurik, v prvom štvrťroku tohto roka uzatvorila prostredníctvom svojej platformy Loan Management ďalších päť akvizícií balíkov pohľadávok v nominálnej hodnote 110 mil. eur. Samotnú hodnotu transakcií skupina nezverejnila.

V Rumunsku nakúpila Slavia Capital leasingové pohľadávky v nominálnej hodnote 20 mil. eur od spoločnosti RCI Leasing, pohľadávky podnikových úverov v nominálnej hodnote 4,3 mil. eur od Raiffeisen Bank a tiež sa podieľala na akvizícii spotrebiteľských úverov v nominálnej hodnote 54 mil. eur od UniCredit Tiriac Bank. V Poľsku nadobudla Slavia Capital balíky podnikových úverov v nominálnej hodnote 9 mil. eur od Citibank a 23 mil. eur od Bank Zachodni WBK.

Skupina Slavia Capital tak chce ďalej rozvíjať nákup a správu úverových a pohľadávkových portfólií v krajinách strednej a východnej Európy. „Hospodárska a finančná kríza sa podpísali pod zníženie platobnej schopnosti fyzických osôb a firiem, čo vytvára potenciál pre operácie s nesplácanými pohľadávkami a dlhmi,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Loan Management Viktor Levkanič. Loan Management od konca roka 2009 pritom v regióne strednej a juhovýchodnej Európy financovala 26 portfólií klasifikovaných pohľadávok v nominálnej hodnote vyše 360 mil. eur.

Slavia Capital je investičnou skupinou pôsobiacou v regióne strednej a východnej Európy. Okrem Slovenska pôsobí aktívne v Českej republike, Srbsku, Poľsku a Rumunsku. Sektorovými prioritami sú energetika, palivá, poľnohospodárstvo a výroba potravín, strojársky priemysel, finančné služby a investície do sektorov s vyššou mierou zhodnotenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy