Logistická skupina Gefco vlani s obratom 3,787 mld. eur

Medzinárodná logistická skupina Gefco zaznamenala v minulom roku obrat 3,787 mld. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 12,9 %. Prevádzkový zisk spoločnosti vlani dosiahol 223 mil. eur, čo predstavuje 5,9 % obratu. Ako v stredu uviedli predstavitelia skupiny, nárast obratu ovplyvnilo predovšetkým otvorenie nových pobočiek.

Gefco v júni 2011 odkúpil 70-percentný podiel v talianskej skupine Gruppo Mercurio, ktorá sa zaoberá automobilovou logistikou a pôsobí na piatich kontinentoch. „Táto akvizícia bola dôležitým krokom pre skupinu a umožnila upevniť jej medzinárodnú pozíciu a urýchliť rozvoj v Ázii a najmä v Indii,“ uviedla spoločnosť vo svojej tlačovej správe. Najväčší nárast, až o 25 percent, skupina vlani zaznamenala v strednej a východnej Európe. V Južnej Amerike Gefco vlani dosiahol 15-percentný rast. Gefco je ako člen skupiny PSA Peugeot Citroen výhradným distribútorom vozidiel týchto automobiliek. „Rok 2012 bude pre skupinu Gefco rozhodujúcim aj vzhľadom na februárové rozhodnutie skupiny PSA Peugeot Citroën predať kapitál spoločnosti,“ uvádza sa v tlačovej správe.

Gefco zabezpečuje komplexné riešenia logistiky v rámci dodávateľského a odberateľského reťazca. Je prítomná v 150 krajinách sveta a celosvetovo prevádzkuje 400 obchodných pobočiek s 9,4 tis. zamestnancami. Svoje aktivity sústreďuje najmä v Európe, Ázii a Južnej Amerike. Na Slovensku pôsobí prostredníctvom svojej pobočky Gefco Slovakia, ktorá má pobočky v Bratislave, Trnave, Košiciach a v Žiline. Služby spoločnosti využíva aj závod PSA v Trnave.

Súvisiace články

Aktuálne správy