Objednávky na nové priemyselné výrobky z Nemecka vo februári vzrástli

Berlín 4. apríla (TASR) – Objednávky na nové priemyselné výrobky z Nemecka vo februári vzrástli menej, ako analytici očakávali. To naznačuje, že najväčšia ekonomika eurozóny má problémy prekonať hospodársky pokles v záverečnom kvartáli minulého roka. Informovalo o tom dnes nemecké ministerstvo hospodárstva.
Z najnovších štatistík vyplýva, že nemeckí producenti zaznamenali v februári 2012 len 0,3-% nárast objednávok oproti januáru, keď dopyt po ich výrobkoch po revízii klesol medzimesačne o 1,4 %.
Analytici pritom odhadovali, že záujem o dodávky nových výrobkov z Nemecka sa vo februári zvýši o 1,4 %, keďže podľa presných výsledkov bol januárový pokles objednávok nakoniec oveľa miernejší ako pôvodne odhadovaných 2,7 %.
V medziročnom porovnaní sa dopyt po výrobkoch nemeckých tovární znížil vo februári o 6,1 %, z toho objednávky od kľúčových obchodných partnerov z eurozóny klesli o 3,2 %. Ale záujem o dodávky výrobkov z Nemecka v krajinách, ktoré nie sú členmi eurozóny, vo februári vzrástol medziročne o 5 %.
Celkovo sa zahraničný dopyt po nemeckých produktoch v sledovanom mesiaci zvýšil medziročne o 1,7 %, zatiaľ čo domáci dopyt klesol o 1,4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy