Košický Ness KDC predĺžil kontrakt s Vix za 2,5 mil. USD

Košická softvérová spoločnosť Ness KDC, ktorá funguje ako vývojové centrum firmy Ness Technologies, predĺžila kontrakt so spoločnosťou Vix Technology na ďalšie dva roky. Vďaka podpisu zmluvy v hodnote 2,5 mil. USD by malo v priebehu nasledujúceho roku vzniknúť v metropole východného Slovenska 50 nových pracovných miest. Ako v pondelok informoval Ness KDC, firma už aj začala s náborom nových zamestnancov, ktorí by tak mali pribudnúť k 24 IT profesionálom pracujúcich pre Vix v súčasnosti.

Košické vývojové centrum bude najväčším spomedzi štyroch centier, ktoré spoločnosť Vix ako líder na trhu softvérových riešení v rámci dopravy celosvetovo má. Zameriavať sa bude na vývoj nových softvérových produktov, ich následnú správu a ďalšie rozširovanie po nasadení k zákazníkom. „Projekty pokrývajú celé spektrum produktov v oblasti dopravných systémov, od embedded softvéru pre rôzne zariadenia, cez mobilné technológie pre individuálnych cestujúcich, čipové karty, lístkové automaty, riadiace centrály dopravcov a iné,“ informovala firma Ness KDC. Ako príklad uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Marek Antal systém, ktorý musí spracovávať dáta v reálnom čase o stave a polohe tisícok vlakov a autobusov a optimalizovať ich trasy a odhadovať príchody a odchody.

Ness Development Center Košice (Ness KDC) otvorili v polovici roka 2005 a je prvou úspešnou a samostatnou základňou celoeurópskej stratégie Ness v oblasti softvérového inžinierstva a nearshoringu. Centrum sa zameriava na vývoj a testovanie softvéru a s tým súvisiacich špecializovaných služieb. Momentálne v Ness KDC pracuje 300 softvérových inžinierov.

Austrálska spoločnosť Vix je lídrom mobility riešení v rámci dopravy, či už založených na technológii inteligentných systémov dopravy, alebo na riešeniach automatického výberu cestovného. Firma už nasadila viac ako 250 tisíc zariadení, ktoré celosvetovo využíva viac než 140 mil. užívateľov. Firma pôsobí v USA, Európe, Austrálii, na Strednom a Ďalekom východe a na Novom Zélande.

(1 EUR = 1,3319 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy